Rokovnici za 2015 koje preporučuju hrvatske poduzetnice

Kraj godine, već tradicionalno, znači i kupovinu rokovnika i kalendara za sljedeću godinu. Čak i ako vama osobno nije potreban rokovnik, on može biti dobar poklon za poslovne partnere ili osobe koje vole biti organizirane.

I uz mnoštvo aplikacija koje možemo imati instalirane na naše gadgete, rokovnici su još uvijek u uporabi. Nekako je još uvijek lakše zapisivati bilješke, planirati sastanke ili jednostavno imati adresar i u papirnatom obliku. A posljednjih se godina na tržištu mogu naći i rokovnici koji su posebno osmišljeni za žene, putnike, studente ili kuhare.

Rokovnici za 2015 po preporuci mladih poduzetnica

U poplavi različitih rokovnika koje je moguće pronaći na hrvatskom tržištu, mi izdvajamo tri koja su ne samo hrvatski proizvod, već su ih osmislile žene, sve od reda poduzetnice.

rokovnici za 2015

Ženski rokovnik

Ženski rokovnik postoji već pet godina i iz godine u godinu se razvija i postaje sve bolji. Idejna kreatorica Dunja Tadić napravila je prvi Ženski rokovnik jer jednostavno nije mogla pronaći rokovnik koji bi zadovoljio sve njene potrebe. Taj prvi rokovnik uvelike se razlikuje od onoga što se danas može naručiti putem web stranice Ženskog rokovnika, odnosno kupiti u trgovinama.

Osim što iz godine u godinu surađuju s hrvatskim dizajnerima koji osmišljavaju naslovnice rokovnika, osluškuju i povratne informacije od svojih korisnica.

Tako je Ženski rokovnik u potpunosti prilagođen potrebama moderne žene. Uz godišnji planer sadrži i osobne rubrike poput PMS kalendara, podsjetnika i uputa za samopregled grudi, lista za termine posjeta liječniku, lista naslova knjiga ili filmova koje tek treba pogledati ili pročitati, lista novogodišnjih odluka i tako dalje. Nije na odmet ni činjenica da unutar korica ima malo ogledalce kako bi uvijek mogle provjeriti kako izgledate.

Dvije od pet naslovnica Ženskog rokovnika za 2015. godinu osmislila je poznata pjevačica Severina, koja je svoj dodir dala i odabirom motivacijskih poruka koje će biti ispisane u samom rokovniku.

Ženski rokovnik tako nije samo rokovnik u koji ćete zapisivati svoje bilješke, već postaje modni dodatak koji ćete uvijek željeti imati uz sebe.

Acro

Acro

Acro se na tržištu pojavio kao prvi dizajnerski akademski rokovnik autorice Elizabete Novaković, namijenjen prije svega studentima. No, zbog svog zanimljivog izgleda i praktičnih mogućnosti, koriste ga mnogi i izvan akademske zajednice.

Posebnost ovog rokovnika/dnevnika leži u činjenici da nije ograničen tradicionalnim kalendarom i ‘rokom trajanja’ od siječnja do prosinca. Acro počinjete koristiti onda kad vi želite jer su stranice obilježene samo danima, ne i mjesecima u godini.

Uz to, Acro je opremljen tjednim planerom, listom 7 velikih ciljeva, prostorom za upisivanje važnih e-mailova i zanimljivih web stranica, planerom slobodnog vremena, ali i financijskim planerom te motivacijskim citatima koji će vas potaknuti na kreativnost i akciju i tijekom siječanjske depresije.

Naslovnice Acro rokovnika osmislili su hrvatski dizajneri i ilustratori te se svake godine pojavljuju novi. Neki su klasični i mogu se koristiti i u strogom poslovnom okružju, dok su drugi razigrani i biti će prikladniji za kreativce.

Acro rokovnike možete pronaći u nizu knjižara i papirnica ili ih naručiti putem web shopa.

mlade poduzetnice
“Dodatan vjetar u leđa dale su mi odlične reakcije prijatelja i najbližih, a kasnije i širokog kruga zadovoljnih kupaca.”

Mašnica

Mašnica je personalizirani i namjenski rokovnik i planer koji je prvotno bio namijenjen studentima i učenicima, no s vremenom se proširio i na poslovne žene (i muškarce).

Idejna začetnica je Ivana Vokal koja je prvu ‘Studentsku Mašnicu’ napravila iz čiste potrebe da osmisli rokovnik koji će odgovarati njenim potrebama. Nakon toga osmislila je planere i za trudnice, mame, ali i ‘Moju kuharicu’, rokovnik u koji se mogu upisivati recepti.

Ono što ‘Poslovnu Mašnicu’ čini posebnom je mogućnost personaliziranja naslovnice. Dovoljno je odabrati fotografiju i poruku koju želite na naslovnici svog rokovnika i poslati ju Mašnici te ćete kroz nekoliko dana imati u potpunosti personaliziran rokovnik.

Ima jednostavan pregled po danima i satima te pregled za cijeli tjedan kako biste u svakom trenutku znali što vas čeka.

‘Poslovnu’, ‘Studentsku’ i ‘Đačku Mašnicu’ možete naručiti putem službene web stranice.

Foto: arhiva, 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više