Dolaze lutke Superjunakinje umjesto Barbie

Na tržištu je nedavno predstavljena nova linija igračaka tvrtke Mattel – DC superjunakinje za djevojčice.  Već nakon prva tri mjeseca, američki proizvođač igračaka može se pohvaliti odličnim uspjehom na tržištu, navodi portal Quartz.

Snažni i jedinstveni ženski likovi

Ove akcijske figure s likom Wonder Woman, Batgirl, Supergirl, Harley Quinn, Katana, Bumblebee, Catwoman, Hawkgirl, Star Sapphire, Cheetah i Poison Ivy predstavljaju snažne i jedinstvene ženske likove. DC junaci poznati su po tome što pohađaju nastavu i uz pomoć supersile rješavaju sve probleme.

Sve je počelo u jesen 2015.godine kada su Warner Bros i DC napravili koncept za DC-eve najpopularnije ženske likove u teen verziji. Kasnije su iz toga izašle strip verzije, LEGO set, digitalni sadržaj za djecu od 6 do 12 godina, kao i  akcijske figure.

U industriji igračaka se u posljednje vrijeme posvećuje sve veća pažnja ženskim akcijskim likovima. I dok Hasbro svoju akcijsku figuru Rey, protagonisticu iz filmskog serijala Star Wars, nije želio prodati (kako ne bi otkrili radnju filma), predsjednik Mattela  Richard Dickson, veoma je optimističan glede prodaje svoje nove linije proizvoda.

Zamjena za Barbie?

Kritičari napominju da je do stvaranja superjunakinja došlo jer tvrtka nije znala za napredan dizajn igračaka. Uz to, Mattel je u siječnju izgubio pravo na prodaju Disney princeze, franšize u vrijednosti od najmanje 300 milijuna dolara godišnje. Smatralo se također da djevojčice neće biti zainteresirane za akcijske figurice.

Sada je Mattel dokazao suprotno. Slušajući svoje kupce, napravili su dobar potez u potrazi za nekim novim junacima. Iako ove nove lutke vjerojatno neće stići Barbie, barem će nastojati zamijeniti gubitak Disneyeve princeze.

Dostupne su 12-inčne te 6-inčne akcijske figurice, a uz njih idu i video i mobilne igre. DC superjunakinje su proizvod Toy Boxa, nove jedinice u Mattelu. Zasad se prodaja odvija isključivo preko Targeta, a u široj prodaji bi trebale biti već u lipnju ove godine.

Foto. www.dcsuperherogirls.com

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više