Sven Fey: Jedinstvena tehnologija perlica u borbi protiv bora

O Niveinom inovativnom proizvodu Q10plus serum protiv bora pričali smo sa dr. Svenom Feyem, voditeljem razvoja proizvoda u Beiersdorfu.

Novi NIVEA Q10plus Serum Pearls protiv bora iznimna je inovacija u Q10plus liniji proizvoda. Što ovaj proizvod čini toliko posebnim?

Nivea Q10 plus Serum Pearls vrlo učinkovito djeluje na vidljivo smanjenje bora te odgađa pojavljivanje novih uz pomoć jedinstvenih perlica koje sadrže koenzim Q10 koji je prisutan u koži. To je prvi proizvod na masovnom tržištu koji nudi tehnologiju perlica, a zahvaljujući posebnoj proizvodnoj tehnologiji pruža najveću dozu Q10-na unutar NIVEA Q10 linije proizvoda.

Zašto je Q10 toliko interesantan sastojak u proizvodima za zaštitu kože?

Koenzim Q10 prirodno se pojavljuje u našoj koži, a njegova je funkcija dvostruka. Q10 pomaže koži proizvesti energiju koja joj je potrebna za njezine procese. Uz to, Q10 je i antioksidans koji se bori protiv slobodnih radikala koji oštećuju našu kožu te su jedan od glavnih uzročnika njezinog starenja. Nažalost, količina Q10-na u našoj koži s vremenom i starenjem opada, no to se može nadoknaditi proizvodima protiv bora koji sadrže Q10.

Sven Fey: Perlice prilikom svake nove uporabe jamče čistu svježinu

Q10plus perlice i hidratizirajući gel koji ih okružuje miješaju se u serum prilikom pritiska dispenzera. Koje su prednosti ove tehnike?

Smještanjem koenzima Q10 u perlice, postigli smo najveću koncentraciju Q10 u cijeloj NIVEA Q10 plus liniji proizvoda. Perlice su okružene intenzivnim hidrogelom za hidratizaciju koji je dodatno obogaćen hijaluronskom kiselinom i kreatinom. Prilikom svakog korištenja perlice se jednolično miješaju s hidratizirajućim gelom, a nakon pritiskanja kroz otvor pakiranja obje faze se aktiviraju u finalni serum. To jamči čistu svježinu prilikom svake uporabe te rezultira osjećajem iznimno glatke kože.

 Koje su najzahtjevnije prepreke s kojima ste se susretali prilikom razvoja nove formule?

Jedna od najizazovnijih prepreka s kojom smo se susreli prilikom razvoja novog NIVEA Q10plus seruma protiv bora u perlicama bila je stabilizacija perlica. Morali smo pronaći idealnu ravnotežu i između konzistentnosti perlica i hidratizirajućeg gela koji ih okružuje. U jednu ruku, perlice su trebale zadržati čvrstoću kako bismo ih mogli industrijski proizvesti; dok su u drugu ruku trebale biti dovoljno mekane kako bi se mogle homogeno povezati s gelom koji ih okružuje prilikom izlaska kroz otvor. U isto smo vrijeme željeli stvoriti novi, jedinstveni osjećaj na koži za naše potrošače. Tekstura aktivnog seruma ostavlja mekan i svilenkast osjećaj.

Perlice NIVEA Q10plus Serum Pearls imaju prirodnu žutu boju Q10-a, ali u trenutku primjene seruma na kožu ona postaje nevidljiva. Zašto serum ne ostavlja žuti sjaj?

Serum ima posebnu teksturu koja se lako nanosi i koju koža brzo upija. Prilikom primjene sloj proizvoda postaje izrazito tanak na koži, a boja manje vidljiva, sve do trenutka kada je serum u potpunosti upijen i kada postaje nevidljiva.

Koji je najučinkovitiji način korištenja NIVEA Q10plus seruma protiv bora u perlicama? Postoji li specifično vrijeme kada bi ga se tijekom dana trebalo koristiti?

Specijalna formula pruža koži potrebnu hidrataciju i njegu. Ovisno o osobnom izboru, može se nanijeti jednom dnevno, prije nanošenja dnevne kreme, ili dva puta dnevno, prije korištenja dnevne i noćne kreme. Nadalje, NIVEA Q10plus Serum Pearls može se koristiti  i kao optimalna podloga za nanošenje make up-a jer zaglađuje kožu.

Nivea ima posljednju inovaciju u tehnologiji njege kože protiv bora

Kako biste opisali NIVEA Q10plus Serum Pearls svojoj majci ili bratu?

Nivea Q10plus serum protiv bora u perlicama posljednja su inovacija u tehnologiji njege kože protiv bora. Ovaj serum ima najveću količinu Q10-na u NIVEA Q10plus liniji proizvoda, a dolazi u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom i kreatinom – aktivnim sastojcima protiv bora. Formula je vrlo učinkovita u borbi protiv bora i pruža osjećaj mekane kože. Serum se aktivira sa svakim nanošenjem, pružajući potpuno novo iskustvo korištenja. Optimalan je dodatak za svakodnevnu njegu kože protiv bora jer smanjuje vidljivost bora i bori se protiv nastanka novih.

NIVEA_Q10_Pearls_02

Predvodi li  NIVEA Q10plus Serum Pearls novi trend u kategoriji seruma protiv bora?

Uložili smo mnogo vremena u istraživanje i razvoj jedinstvene tehnologije perlica. Za razliku od postojećih proizvoda na selektivnom tržištu, NIVEA je pronašla novi pristup u tehnologiji perlica. Tehnologija koja je korištena za novi serumje jedinstvena u ovom trenutku te ima potencijal za stvaranje novog trenda na masovnom tržištu.

Recite nam nešto o studiji o Q10plus nadopuni koju ste proveli?

Studija o Q10plus nadopuni je provedena tijekom razvijanja novog NIVEA Q10plus seruma protiv bora u perlicama, koji sadrži najvišu količinu Q10-a u NIVEA Q10 plus liniji proizvoda. Studijom se ispitivalo može li proizvod za njegu kože s Q10-om nadopuniti razinu Q10-a u koži. Kako bi to saznali, ukupno 82 osobe nanosile su Q10plus proizvod dvaput dnevno. U tom procesu, analizirano je 2800 uzoraka, bilo je uključeno 24 znanstvenika te je bilo potrebno 7 mjeseci opsežnog istraživanja, mjerenja i analize podataka. Mjerenja su provedena na stvarnim uzorcima kože, a rezultati su bili jasni: nanošenje NIVEA Q10plus proizvoda dvaput dnevno tijekom dva tjedna značajno je povećalo količinu Q10-a u koži. Štoviše, metabolizirani oblik Q10-a je povećan, što upućuje na to da se Q10 iz proizvoda doista upija te da ga koža koristi za proizvodnju energije.

Foto: nivea

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više