U kafiću Playground autorica priča o uspjehu svoje knjige “Danci i stranci”

U sklopu knjiškog kluba Čitaj knjigu koji se održava u zagrebačkom kafiću Playground u četvrtak, 3. ožujka, u 18:30 sati voditeljica kluba Alis Pečarić Marić ugostit će Kristinu Wolsperger Danilovski, autoricu knjige „Danci i stranci“.

Neobična priča o životu hrvatske obitelji na hladnom sjeveru

Osim o velikom uspjehu te knjige autorica će govoriti i o svojem novom književnom uratku – zbirci kratkih priča koje se bave međuljudskim odnosima.

Ima li hladan sjeverni vjetar terapeutski učinak na bebe? Koji je najteži ispit na medicinskom fakultetu u Danskoj, a u Hrvatskoj ga uopće nema? Kada se na sjeveru ide u krevet te čemu služi lampica s plavom svjetlošću?… Odgovore na ta neobična pitanja kriju „Danci i stranci“ – zanimljiva, uzbudljiva i nama južnjacima vrlo neobična priča o životu jedne hrvatske obitelji na hladnom sjeveru Europe.

Od svoje prve objave 2013. godine knjiga Danci i stranci bilježi više od 10.000 prodanih primjeraka. Razlog takve popularnosti autorica objašnjava jednostavnošću jezika kojim je knjiga pisana, ali i atraktivnošću teme.

„Danas, kada se sve veći broj mladih, obrazovanih ljudi i njihovih obitelji seli iz Hrvatske, jasno je da će „Danci i stranci“ biti zanimljivi onima koji su krenuli, ali i onima koji tek razmišljaju trebaju li krenuti put sjevera”, naglasila je autorica.

Iako joj pisanje nije primarna profesija, Kristina Wolsperger Danilovski priprema i novu knjigu. U toj knjizi radnog naziva Dolce vita kroz kratke priče promišlja o međuljudskim odnosima iz ženske perspektive. „Ova će knjiga govoriti o mladosti, starenju, nevjeri, prevari, žalovanju, ljubavi, seksu…Govorit će općenito o današnjem načinu života promatranom iz ženskog kuta gledišta”, rekla je Kristina.

U knjiškom klubu Čitaj knjigu u Playgroundu besplatno mogu sudjelovati svi zaljubljenici u pisanu riječ.

Foto: Prorsus komunikacije

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više