Odvjetnika u petak nakon posla dijete dočekalo s ugovorom

Antonio Volarević zagrebački je odvjetnik kojeg je u petak, nakon što se vratio kući s posla, dočekala desetogodišnja kćerka s neobičnim ugovorom.

,,Ugovor o ne radu na određeno vrijeme”

Sukladno ugovoru o radu, Volarevićeva kćerka došla je na originalnu i kreativnu ideju te je sastavila vlastiti Ugovor o ne radu na određeno vrijeme čime je svojeg oca, zaposlenika, oslobodilla rada i radnih obveza od subote 2.10. u 00:01 sati do nedjelje 3. listopada u 01:00 sati. ,, Ugovor je zaista sama pripremila, isprintala ga, sjela me za stol kad sam u petak kasno navečer došao kući, ozbiljno me i zabrinuto pogledala i rekla: ,,Imam za tebe jedan prijedlog”. Stavila je preda me s njezine strane već potpisan “Ugovor o ne radu na određeno vrijeme” i pružila mi kemijsku pod nos u znak da pregovora nema, ” ispričao je odvjetnik. 


Pročitajte više: Kako uspješno balansirati roditeljstvo i poduzetništvo 


Buduća pravnica u obitelji

Razoružan njezinim trudom i idejom, potpisao je  predloženi ugovor i sljedeća dva dana se nikome nije javljao na telefon. Kaže da radno vrijeme zapravo i nema te da je, kao samostalni djelatnik, u poslu tijekom cijelog dana. Samostalna djelatnost dozvoljava da ponekad uzme pauzu usred dana ili tjedna, ali obaveze su takve da vrijeme za odmor najčešće pristiže tek u petak navečer. Burnout nije nikada doživio, ali je često bio na korak da ne može izdržati pritisak. Za svoje klijente, kaže, da su ih poslovne obaveze, posebice pritisak koji dobivaju od strane nadleženih, vrlo često doveli do tog stanja. 

Ipak, predah je svakako bio nužan, što je prepoznala i njegova četvrtašica, koja je jedva dočekala provesti slobodan vikend s ocem u prirodi. Sudeći po njezinoj originalnosti, ali i pragmatičnosti, možda će Volarević svoj odvjetnički ured kroz nekoliko godina proširiti i kao obiteljsku djelatnost. 

Foto: Antonio Volarević, privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -