4 razloga zbog kojih biste trebali slušati svoj tim

Timski rad i suradnja smatraju se ključem uspjeha te su najvažniji za razvoj poslovne djelatnosti.

Svaki tim mora imati dobrog lidera koji će ih voditi, ali i koji će prepoznati važnost i kvalitetu svake osobe u tom timu.

Zašto je važno da slušate svoj tim?

Nemojte ignorirati svoje zaposlenike, već cijenite njihov doprinos. Budite im zahvalni na tome. Slušajte njihove želje, probleme, ideje jer samo tako možete stvoriti radnu okolinu koja će vas dovesti do poslovnog uspjeha. Uz to, portal The Business Woman Media donosi još 4 razloga zašto trebate slušati svoj tim:

1. Za veću angažiranost i produktivnost

Ukoliko se zaposlenici osjećaju zapostavljeno, oni će početi vjerovati da nisu važni vašem timu. A takav stav može dovesti do manje zainteresiranosti za rad, što će se odraziti i na produktivnost i u konačnici, negativno će utjecati na vašu tvrtku.

Angažirati zaposlenike nije jednostavno, no treba pronaći način kako utjecati na njih. Potaknite ih da postanu dobri u onome što rade, dajte im slobodu da slijede svoje interese i nagrađujte ih za dobro obavljen posao.

2. Lojalnost

Dajte im da govore. Nitko ne želi raditi negdje gdje se njegov glas ili mišljenje ne poštuje.  To može otići skroz u drugom smjeru nego što je ta osoba zamislila i možda ne odgovara njegovim osobnim ambicijama. Vjerujte svom timu, slušajte ih i tako ćete postići da vam ostanu lojalni.

3. Suočavanje s krizom

U vrijeme krize, dobar tim vam je itekako važan, jer oni mogu pomoći u rješavanju tog kaosa. Tad je iznimno važna dvosmjerna komunikacija, kako bi tim saznao više informacija i povezao se s kolegama.

4. Razmišljanje izvan okvira

Osim što će zaposlenici biti sretniji, produktivniji i lojalniji, ukoliko ih uključite i poslušate, oni vam mogu pomoći da razvijate neke nove ideje, nove projekte, da proširite svoj biznis. Zasigurno svatko od njih ima neku ideju, no što to vrijedi, ukoliko se oni ne usude iskomunicirati je.

Slušajte ih jer uz pomoć zadovoljnog tima možete izgraditi biznis koji će vrijediti milijune.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

studenti bez radnog iskustva

Zaposliti studente bez radnog iskustva? Da!

Na mladima svijet ostaje. Ali mladi su bahati, ništa ne znaju, lijeni su i nemaju iskustva. No, mladi su budućnost. Pa...
- Advertisment -