5 ključnih promjena u životopisu kojima ćete povećati utjecaj na poslodavce

Pisanje životopisa mnogima predstavlja problem – teško im je opisivati sebe same, a uz to boje se da ne zaborave napisati nešto što je od velike važnosti.

Stoga je, Jessica H. Hernandez,  predsjednica  Great Resumes Fast, za vas pripremila 5 stvari na koje trebate obratiti pozornost u pisanju životopisa.

5 ključnih stvari koje trebate promijeniti u životopisu

Pridržavajući se ovih 5 promjena, osim što ćete imati veći utjecaj na poslodavce, navest će ih i na povratnu informaciju.

1. Neka životopis bude kratak

I pritom Hernandez ne misli da životopis ne smije imati više od jedne stranice. Ponekad je bogato radno iskustvo teško staviti na jednu stranicu papira. Kratak životopis znači da je svaki dio u životopisu kratko objašnjen.

Koristite ključne riječi, brojeve ili mjerne jedinice umjesto dugih odlomaka. Umjesto korištenja paragrafa za svaki posao koji ste radili, stavljajte sva iskustva u natuknice. Nemojte pisati o svojoj karijeri unazad 10-15 godina ili pak uvrštavati cijelu svoju povijest u životopis.

2. Napišite svoju poslovnu priču

U jedan do dva reda napišite neko svoje postignuće – izazov s kojim ste se susreli ili problem koji ste riješili. Opišite kako ste riješili, i što je to značilo za poslodavca. Na taj ćete način potencijalnom poslodavcu pokazati koliko vrijedite.

3. Slike su važne

U posljednjih nekoliko godina promijenio se način pisanja životopisa. Danas je dizajn u životopisu važan jer vizualno privlači pažnju, stoga možete koristiti fotografije, grafikone, dijagrame, tekstualne okvire pa i razne boje. Modernizirajte svoj životopis i stvorite vizualnu privlačnost.

4. Ozbiljno shvatite svoj osobni brand

Za vaš osoban brand važan je sadržaj kojim se prezentirate, ali važne su i boje koje koristite u životopisu. Hernandez savjetuje da svoju boju branda pronađete na PersonalBranding.tv, a nakon toga da je koristite i u životopisu, LinkedInu kao i na web stranicama.

5. Brojevi su važni

Pišite o brojevima, a ne o zadacima koje ste obavljali. Recepcionari – pišite na koliko ste se poziva dnevno javili. Menadžeri i voditelji – koliko ste ljudi vodili, s kojim budžetom ste upravljali, jeste li povećali produktivnost vašeg tima? Direktori – pišite o timovima kojima ste upravljali,  koliko ste srezali troškove ili povećali prihode…

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

desi perkins

Započela biznis u doba koronakrize i postigla nevjerojatan uspjeh!

Osnivanje tvrtke i plasiranje novih proizvoda na tržište u trudnoći, a sve to usred najveće globalne pandemije koronavirusom? Poznata američka YouTuberica...