Kako naše poduzetnice rade ljeti?

U ovim vrućim ljetnim mjesecima, svatko od nas poželi imati neograničeni godišnji odmor. Ili barem ured na nekoj plaži, terasi, balkonu ili na nekom drugom mjestu gdje neće ovisiti o klima uređaju ili sjediti s kolegama u zagušljivoj prostoriji.

Priroda, svježi zrak, pogled na more ili zelenilo, ponekad su dovoljni za inspiraciju i „punjene baterije“.

Ljetni kućni ured u prirodi

Znaju to i naše poduzetnice koje u ljetnim mjesecima svoje urede zamijene onim atraktivnijim, pa tako spoje ugodno s korisnim.

Jedna od njih je Ivana Matić, CEO Women in Adria koja zajedno sa svojim kćerima vruće ljetne dane provodi na moru.

“Svako ljeto provodimo na Pagu gdje imamo apartman. Cure su na školskim praznicima pa je bolje da smo na moru nego kod kuće. Naravno da ja moram raditi i da nije jednostavno kako i svim roditeljima tijekom školskih praznika, ali tijekom tjedna barem se okupamo poslijepodne dok i suprug nije na godišnjem.”

Ivana je priznala kako voli raditi u uredu na balkonu s kojeg ima pogled na cijeli Paški zaljev.

#summerhomeoffice

Objavu dijeli Ivana Matic (@ivanawia)

I Irena Orlović, vlasnica izdavačke kuće Harfa i autorica aplikacije Pametnica u ljetnim mjesecima nastoji raditi u prirodi. “Više volim raditi u otvorenim prostorima pa su tako moja terasa, park ili plaža u susjedstvu idealna mjesta za raditi”, rekla nam je.

Irena je majka troje djece, a u ljetnim mjesecima kad oni spavaju duže, prakticira dizanje u ranijim satima kako bi mogla raditi. “Ono što je sada lakše već prijašnjih godina je da su djeca odrasla i možemo se dogovoriti da poštujemo jedni druge. Kad kažem da trebam sat
ili dva za odraditi nešto, djeca to razumiju. Kao što i ja razumijem kad njima treba da ih nitko ništa ne pita u nekim situacijama. Kad su bili manji, bilo je puno teže bez pomoći obitelji”, priznala je.

S obzirom da je njen posao vezan uz kreativnost, Irena bira takva mjesta gdje će moći crpiti kreativni dio sebe.

Mali poslovni kutak za rađanje novih ideja

Vlasnica obrta Moja Tvoja priča Andreja Rambrot ljeti kombinira svoju lokaciju za rad, pa tako osim rada u uredu, ima i svoj mali poslovni kutak u stanu.

“On mi služi za one dane kada mi se ne izlazi iz doma zbog visokih temperatura, bezvoljnosti ili kada tražim potpuni mir za rad. Prostor u kome sam okružena s nekoliko biljaka i stvarčica koje sam dobila na poklon od meni dragih ljudi, često je mjesto rađanja novih kreativnih ideja”, rekla nam je Andreja.

Moj #ured nedjeljom <3 #Pisalica

Objavu dijeli andreja (@arambrot)

Kako vi radite ljeti?

Foto: privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više