George Clooney – od lovca na ljepotice do ‘trofejnog supruga’

Američki glumac George Clooney godinama je slovio kao najpoželjniji neženja u Hollywoodu. Kad god su ga upitali o braku i ženidbi, Clooney bi samo odmahivao rukom i govorio kako to nije za njega.

Naime, Clooney je kratko bio u braku s glumicom Taliom Balsam još na početku svoje glumačke karijere. Kad se taj brak raspao, Clooney je odlučio kako se više neće ženiti.

George Clooney – od lovca na ljepotice do ulova

Tijekom godina mediji su ga povezivali s brojnim hollywoodskim ljepoticama, a često su ga i nazivali ‘lovcem’ na ljepotice. Izlazio je s nizom manje ili više poznatih glumica i televizijskih ličnosti, a među poznatijima su Renee Zellweger, Krista Allen te talijanska glumica i voditeljica Elisabetta Canalis.

Upravo se za ovu posljednju smatralo kako ima najveće šanse odvesti Clooneya pred oltar. I iako je u jednom trenutku izgledalo kako bi Clooney mogao popustiti, njihova se veza na kraju ipak raspala.

Odlučno izbjegavao brak

Koliko je bio ozbiljan u namjeri da se nikad više ne oženi i ne postane otac pokazao je sklopivši okladu s glumicama Michelle Pfeiffer i Nicole Kidman. Prema okladi, glumac je rekao da neće imati djecu prije 40. Kad je navršio 40. godina, obje glumice poslale su mu ček od 10 tisuća dolara. No, Clooney je, kao pravi gentleman vratio novac i ponudio dvostruki iznos ako se ne oženi do 50. I tu je okladu dobio.

Međutim, očito je bila potrebna tek prava žena koja bi ga bez imalo muke mogla odvesti pred oltar. To je 2014. godine uspjelo britanskoj odvjetnici Amal Alamuddin.

Koliko je brak između Amal Alamuddin i Georgea Clooneya zapravo iznenađenje i za njegove obožavateljice, ali i za javnost općenito, možda najbolje govori skeč kojim su američke komičarke Amy Poehler i Tina Fey najavile Clooneya kao dobitnika Golden Globea za životno djelo.

“Amal je odvjetnica za ljudska prava koja je radila na slučaju Enron, savjetovala Kofija Annana oko Sirije i bila je odabrana u tročlanu komisiju koja je trebala istraživati kršenje ratnih pravila u pojasu Gaze. Zato večeras, njen suprug prima nagradu za životno djelo”

Clooney je nagradu za životno djelo primio za svoj rad na filmu, ali i kao istaknuti aktivist koji se često zalagao za ciljeve koji nisu imali previše veze sa svijetom filma.

Tako je i svojih pet minuta na pozornici iskoristio kako bi podsjetio na masakr koji se nekoliko dana ranije dogodio u Parizu.

“Milijuni su marširali, ne samo u Parizu nego diljem svijeta. Bili su to Kršćani, Židovi i Muslimani, vođe zemalja diljem svijeta, a oni nisu marširali u znak protesta već kako bi poduprli ideju da nećemo hodati u stranu. Je suis Charlie”, rekao je Clooney i ujedno zahvalio svojoj supruzi na potpori rekavši kako je izuzetno ponosan što je njen suprug.

Iako je aktualnoj gospođi Clooney borba za ljudska prava svakodnevni posao, ni njen suprug nije se libio ući u sukob s policijom kako bi skrenuo pozornost na kršenje ljudskih prava. Tako je 2012. godine uhićen jer je prosvjedovao pred sudanskom ambasadom u Washingtonu ne bi li skrenuo pozornost na kršenje ljudskih prava u toj afričkoj državi.

Možda ih je upravo zajednički cilj, zaštite ljudskih prava, privukao jedno drugome. U svakom slučaju, Clooney se od lovca na žene, pretvorio u ‘trofejnog supruga’. Barem ako se američke komičarke pita.

http://www.youtube.com/watch?v=YFAXipLomts

Foto: Pete Souza, White House photographer via Wikipedia

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više