Lean in projekt u problemima

Lean in projekt Sheryl Sandberg trenutno se nalazi u velikim problemima.

Lean in projekt milijarderke Sheryl Sandberg traži neplaćene asistente

Glavna urednica Jessica Bennett je na Facebooku u utorak objavila da traže visoko motiviranu osobu za praksu sa znanjem društvenih mreža, uredničkim znanjem, po mogućnošću znanjem dizajna i weba…i spremnošću da redovito radi besplatno do kraja godine. Post je izazvao gomilu negativnih komentara (koji ne prestaju) budući da je misija Lean in projekta potaknuti žene da se izbore za sebe i svoju plaću.

Od praktikanta se očekuje da razvija vještine a ne da već dođe s vještinama na posao i da ne bude za to plaćen.  Sheryl Sandberg koja je samo prošlog tjedna zaradila 91 milijun dolara na dionicama Facebooka je mogla financijski pomoći svoju udrugu da može platiti zaposlenike.

Lean in projekt se još više zakopao novim postom, kad je urednica preuzela odgovornost na sebe pokušavajući objasniti da je ona tražila asistenta za sebe osobno i da to nema veze za Lean in projektom.

Lider vodi svaki dan a ne samo kad su svjetla reflektora upaljena

Sheryl Sandberg je u posljednjih godinu, dvije postala svjetlo na kraju tunela. Konstantno je pričala o ženama u biznisu. Ona je bila drugi ekstrem, suprotan Marissi Mayer koja nema apsolutno nikakvih problema sa usklađivanjem privatnog i poslovnog života i ne razumije problem nas ostalih.

Moje mišljenje je da visokopozicionirane žene trebaju prijeći preko stava “suck it up, I did it myself, so do you”, Lean in projekt Sheryl Sandberg je super ali ne treba očekivati da se svaka visokopozicionirana žena toliko angažira. Nisam baš vjerovala u kritike onih koji su još prije shvatili da se radi o brandiranju Sheryl i dobro razrađenog Lean in projekta.

Izgleda da je sredina ipak u svemu uvijek najbolja. Običan, najobičniji leadership bez velike pompe je sasvim dovoljan.

 

Foto: Getty images/Stephan Lam

 

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više