Stigla nova Barbie – dizajnerica videoigara!

Na tržište je stigla nova Barbie koja se bavi dizajniranjem računalnih igara.

Tvrtka Mattel stalno osuvremenjuje svoje najpoznatije linije lutaka, koje imaju veliki utjecaj na izbor zanimanja kod djevojčica koje se igraju s njima. Dosad su predstavili 150 zanimanja, među ostalim i Barbie poduzetnicu koja uči djevojčice kako pokrenuti vlastiti biznis.

Osim toga, nedavno su predstavljeni  i snažni ženski likovi poput Wonder Woman, Batgirl, Supergirl, a sada je na red došla i Barbie dizajnerica videoigara, koja će zasigurno inspirirati nove generacije da se bave dizajniranjem.

Nova Barbie dizajnerica videoigara

Zanimljivo je kako je ova Barbie crvenokosa, nosi naočale i u ležernom je izdanju. Barbie koja je nekad izgledala savršeno, zbog čega su je optuživali da stvara nerealnu sliku ljepote te da djevojčicama nabija komplekse, sada nosi tenisice, maslinasto zelenu jaknu te traperice. Uz to, nosi srebrne slušalice, a uz sebe ima tablet i laptop, na kojem ima čak i pravi kod.

Barbie dizajnerica videoigara

Ovo nije prvi pokušaj da se Barbie smjesti u tehnološku industriju. Još 2013. godine je tvrtka objavila knjigu „I Can Be A Computer Engineer“ koja je prikazivala računalnu inženjerku Barbie, ali zbog optužbe da je seksistička, Mattel se ispričao i maknuo i knjigu i lutku s tržišta.

Od tada se mnogo toga promijenilo s lutkom Barbie, dobila je i realniji izgled, a više nije samo plavuša. Ovakav novi izgled Barbie oduševio je žene u tehnološkoj industriji. Nove će lutke biti sjajan način da se pokaže mladim generacijama kako djevojčice mogu postati što god požele i potaknuti ih da se bave dizajniranjem videoigara, gdje ima jako mali broj žena.

Foto: Mattel

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...