Sedmogodišnja Sirijka Bana Alabed piše memoare o životu u Alepu i izbjeglištvu

Mlada Sirijka Bana Alabed postala je poznata zbog svakodnevnih tweetova  o životu u opkoljenom gradu Alepu u Siriji. Profil je aktiviran u rujnu prošle godine, a njime je zapravo upravljala njena majka Fatemah, koja je pisala u njeno ime.

Na Twitteru se tako moglo vidjeti kako se radi o sedmogodišnjoj hrabroj djevojčici koja bi željela postati učiteljica, ali joj rat ubija snove. Mnogi su je uspoređivali sa židovskom djevojčicom Anne Frank koja je pisala dnevnik kad se s obitelji skrivala od nacističkih okupatora.

„Svijet mora zaustaviti ratove“

A sada će napisati i memoare, koji će biti objavljeni ove jeseni, objavila je na Twitteru. U knjizi će tako pisati o svojim iskustvima iz Alepa, ali i novom životu u izbjeglištvu. Naime, krajem 2016. godine Bana je zajedno s obitelji evakuirana i nalazi se u Turskoj.

Knjigu će izdati Simon & Schuster, a njome želi natjerati svijet da zaustavi ratove, kako bi ljudi u Siriji te ponajviše djeca imali mir. „Svijet mora zaustaviti sve ratove u svim dijelovima svijeta“, napisala je.

Bana je nedavno pisala i Donaldu Trumpu kojeg je molila da učini nešto za djecu iz Sirije, a putem Twittera se povezala i s autoricom Harryja Pottera J. K. Rowling koja joj je poslala digitalnu kopiju svoje knjige.

Foto: Twitter

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Mazalin izvršna direktorica

Dok javno zdravstvo guše liste čekanja, u fokus dolaze privatne klinike

Centar za žensko zdravlje, pružatelj usluga vrhunske kvalitete s više od 10 priznanja NajDoktor, poliklinika u koju se pacijentice uvijek vraćaju...