Sedmogodišnja Sirijka Bana Alabed piše memoare o životu u Alepu i izbjeglištvu

Mlada Sirijka Bana Alabed postala je poznata zbog svakodnevnih tweetova  o životu u opkoljenom gradu Alepu u Siriji. Profil je aktiviran u rujnu prošle godine, a njime je zapravo upravljala njena majka Fatemah, koja je pisala u njeno ime.

Na Twitteru se tako moglo vidjeti kako se radi o sedmogodišnjoj hrabroj djevojčici koja bi željela postati učiteljica, ali joj rat ubija snove. Mnogi su je uspoređivali sa židovskom djevojčicom Anne Frank koja je pisala dnevnik kad se s obitelji skrivala od nacističkih okupatora.

„Svijet mora zaustaviti ratove“

A sada će napisati i memoare, koji će biti objavljeni ove jeseni, objavila je na Twitteru. U knjizi će tako pisati o svojim iskustvima iz Alepa, ali i novom životu u izbjeglištvu. Naime, krajem 2016. godine Bana je zajedno s obitelji evakuirana i nalazi se u Turskoj.

Knjigu će izdati Simon & Schuster, a njome želi natjerati svijet da zaustavi ratove, kako bi ljudi u Siriji te ponajviše djeca imali mir. „Svijet mora zaustaviti sve ratove u svim dijelovima svijeta“, napisala je.

Bana je nedavno pisala i Donaldu Trumpu kojeg je molila da učini nešto za djecu iz Sirije, a putem Twittera se povezala i s autoricom Harryja Pottera J. K. Rowling koja joj je poslala digitalnu kopiju svoje knjige.

Foto: Twitter

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tjedan ljepote

Zašto ne biste trebali propustiti Tjedan ljepote?

Tjedan ljepote najveći je projekt koji Udruženje kozmetičara Republike Hrvatske provodi na području cijele države. Održava se već osmu godinu za...